HILDA

svartvit1

Hilda har trots sina 20 år hunnit med att uppfylla många av hennes drömmar inom musik.

Det började med att hon sommaren 2009 vann talangtävlingen “Stjärnskott” med låten ”Here you come again” av Dolly Parton. Det var en ny musikupplevelse som fick Hilda att känna sig hemma med musikgenrén pop med lite influenser country. Efter vinsten i stjärnskott var det full fart. Hilda fick huvudrollen i DisneyChannels realityserie Hannah-Oke 2009. Spelade in Disneychannels officiella jullåt 2009 ”A little magic” som rullade över hela världen och blev en succé. Till låten gjordes en musikvideo med b.la Miley Cyrus, Jonas Brothers, Selena Gomez m.fl.

Samarbetet med Disney fortsatte och även 2010 var ett händelserikt år för Hilda. Hon fick sitt första skivkontrakt med Roxy Recordnings som har artister som Agnes, Eric Saade, Sarah Dawn Finer m.fl. Hon uppträdde med bl.a. EMD, Eric Saade och Alexander Rybak. Började skriva låtar med bl.a Chris Antblad som har en gedigen musikalisk bakgrund i Nashville. Under December kunde vi se henne tillsammans med Eric Saade i Disneychannels satsning “25 days of christmas”. I samband med tvserien släppte Hilda sin debutsingel “Just one wish”.

Hilda släppte i slutet av mars 2011 sin singel Come the weekend skriven av Chris Antblad. Sommaren 2011 spelade hon in musikvideon till sin singel Brief and beautiful som är skriven av Harry Sommerdahl och Hanne Sørvaag. En låt som surrade på radion under hela sommaren i samma veva som hon turnerade i 2011 års Diggilooturné som besökte 15 orter runt om i Sverige. Övriga medverkande var bl.a. Thomas Di Leva, Jessica Andersson, Linda Bengtzing, Charlotte Perelli, Magnus Carlsson och Lasse Holm.

I Januari 2014 blev det officiellt att Hilda, tillsammans med den norska sångerskan Thea Leora, skulle medverka i den norska motsvarigheten till Melodifestivalen – Melodi Grand Prix. med låten ”Best Friend’s Boyfriend”.
Det blev under våren också officiellt att Hilda fått äran att spela in en singel till förmån för Världens Barn. Singeln ”Worry” är skriven av Hilda själv,tillsammans med Lisa Desmond och Anton Malmberg Hård af Segerstad och släpptes i Maj, för att säljas i över 15.000 exemplar.

Våren 2016 släppte Hilda singeln ”Smashing Hearts”, skriven av Emil Berg, Markus Videsäter och Hilda själv.
Se videon här nedanför!

Följ Hildas resa på FacebookTwitter och Instagram.