Anna Sahlene


Sahlene gjorde redan som tioåring tv-debut i Astrid Lindgrens klassiska familjeserie ”Alla vi barn i Bullerbyn”  – regisserad av Lasse Hallström. 2002 slog hon igenom som artist på bred front i Sverige, då hon representerade Estland i Eurovision Song Contest med singeln ”Runaway”, som blev en stor hit i Sverige och Europa.

Anna Sahlene har medverkat i otaliga TV-sammanhang, såsom Melodifestivalen, Let’s Dance, flertalet stora galor (bl a Idrottsgalan, Världens Barn-galan, Rosa Bandet-galan), Bingolotto, Sommarkrysset, Lotta på Liseberg, för att nämna ett urval.

Hon är en artist med ett brett musikaliskt kunnande och har släppt tre soloalbum. Med skivan ”Roses” visade Anna prov på sin färdigheter som låtskrivare och tillsammans med bland annat  Grammy-nominerade Steve Robson, blev albumet en musikalisk djupdykning och en hyllning till Annas egna förebilder.

Vi har sett henne göra de kvinnliga huvudrollerna i musikalerna Footloose (Stockholm 2007, Göteborg 2008) och den hyllade uppsättningen av Jesus Christ Superstar, där hon porträtterade Maria Magdalena. Sahlene är även en mycket etablerad röstskådespelare och har gjort stora roller i bl.a ”Robotar”, ”Happy Feet 1&2”, ”Epic – Skogens hemliga rike”, ”Biet Maya” och ”Elefantprinsessan”.

Singeln ”We are one” skrevs i samband med SM-veckan, som gick av stapeln i hemstaden Söderhamn. Tillsammans med en kör bestående av fler än 200 personer, spelade hon in videon och framförde sedan låten inför ett fullsatt Medal Plaza.

”Vi på Lingman & Co Management är väldigt glada och stolta över att inleda ett otroligt spännande samarbete med Anna, ett kreativt samarbete med många planer och projekt som redan är under utveckling. Jag tycker om att jobba med artister som brinner för nya idéer och dessutom är Anna en av landets absolut bästa sångerskor, så det ska bli en oerhört inspirerande uppgift att få utveckla detta samarbete och Anna Sahlene som artist” / Tomas Lingman, Manager  

Under 2019 spelar hon rollen som Grace i musikalen Annie på Lorensbergsteatern i Göteborg och är aktuell som deltagare i Farmen VIP på Tv4.

Lyssna på Annas musik på Spotify HÄR!
Se videon till ”We are one” här nedanför.