Allt startade när Eric som 13-åring blev upptäckt av en av Sveriges mest erfarna talangscouter. Två år senare vann han den riksomfattande tävlingen Joker (numera Popkorn). Redan som 16-åring skrev Eric på sitt första skivkontrakt, vilket resulterade i tre singlar och ett album. Han var också en av medlemmarna i pojkbandet ”What’s up” där även en tidigare vinnare i Melodifestivalen, Robin Stjernberg, var med.

2010 slog Eric igenom kommersiellt med låten ”Manboy” i Melodifestivalen då han tog sig hela vägen till final och slutade på en tredjeplats. Den resulterade i debutskivan ”Masquerade” och en festivalturné under sommaren. 2011 vann Eric Melodifestivalen med låten ”Popular” och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest, ett stort steg mot hans mål. I Eurovision Song Contest fick han slutligen en hedervärd 3:e plats i finalen vilket satte honom på den internationella kartan.

I juni släpptes Erics andra album Saade Vol. 1 och han gav sig ut på en omfattande turné kallad ”Made of Pop Tour” som i snitt drog 10 000 personer per spelning. I november 2011 släpptes uppföljaren till sommarens försäljningssuccé, Saade Vol 2 som sålde Platina med över 40 000 sålda album. Vid årsskiftet summerades en försäljningssuccé där Eric belönades med Platina för båda skivorna vilket gjorde Eric till det årets bäst säljande albumartist i Sverige.

Hösten 2015 gick Eric in i studion tillsammans med State Of Sound (Viktor Norén & Joakim Andrén) & Gustaf Norén (ex Mando Diao). Tillsammans skapade de EP:n ”Saade” som gavs ut sommaren 2016. Duetten med Gustaf Norén, ”Wide Awake” har Filatov & Karas (Imany – Don’t Be So Shy) gjort en remix på och med den versionen har dörren till Europa öppnats. Låten blev en stor hit i Ryssland och var under hösten 2016 den sjunde mest spelade på rysk radio. Den har legat topp 10 i länder som Bulgarien, Vitryssland, Moldavien och Kazakstan, och gick upp topp 100 på Spotify i Tyskland och Österrike. Året därpå medverkade Eric i tv-succén ”Så Mycket Bättre” och begav sig ut på en kortare turné.

2019 var Eric en av de fyra programledarna för Melodifestivalen och håller just nu på att spela in nytt material som kommer att släppas under året.

Du hittar Eric på InstagramFacebook och Twitter.