Om Lingman & Co

Vi har i över 30 år varit verksamma som produktionsbolag inom nöjes-och eventbranschen. Företaget startades av Lasse Lingman, efter att i 10 år varit verksam i Folkets Hus-och Parkbranschen och som koordinator av större friidrottsgalor bl.a DN-galan. Sedan några år har numera Tomas Lingman huvudansvaret för verksamheten.

Vi kan erbjuda själva, eller tillsammans med några av våra fasta samarbetspartners, kompletta lösningar på fester, turnéer och events med allt från inbjudningar, catering, lokaler, underhållning, artister, scener, ljud, ljus och trycksaker. Vår inriktning har hela tiden varit bred och folklig och företaget kan delas upp i följande verksamhetsområden:

Köpcentrum

I nära 30 år har Köpcentrum varit vår scen och vi har kunnat följa den fantastiska utvecklingen som skett från enkel handel till dagens jätteanläggningar där inte bara bra handel är viktig utan även upplevelsen i form av events och annat. Bland mycket som görs och har gjorts är artisttävlingar en stor och viktig scen för landets unga artister. Vi är stolta att tillsammans med landets köpcentrum kunnat utveckla och erbjuda den här möjligheten för framförallt unga artister att framträda inför en stor publik. Utvecklingen har också gjort att även de mest etablerade artisterna valt köpcentrumscenen för lansering av sina nya skivor och en vision är att kombinera programmen med den unga okända talangen med stjärnan. Vi ser fram emot en spännande framtid på landets köpcentrum.

Artistprogram

Vid speciella tillfällen som jubileum eller andra temaprogram eller att de har ingått som gästartister i någon av våra produktioner.

Artisttävlingar

Artisttävlingar, den största av alla våra verksamhetsgrenar som varit en självklar del på köpcentrum under alla år sedan 1984 och idag är vi ensam i landet om de rikstäckande tävlingarna. Många tänker inte på vilken insats landets köpcentrum gör för unga artister idag genom att arrangera alla dessa artist/talangtävlingar för olika åldrar.

Läs mer om våra aktuella artisttävlingar.

Skivsigneringar

Skivsigneringar gör vi oftast inte som enskilda evenemang utan vill gärna engagera dessa i samband med andra evenemang som t.ex under schlagerturnén då alla medverkande melodifestivalerartister blev inbjudna till våra program.

Företagsevents

Företagsevents har blivit en allt större verksamhet i samband med centrumevents och en stark resurs till att utveckla dessa.

Läs mer om företagsevents.

Temaprogram

Temaprogram är program som vi ofta utarbetar direkt med olika centrum utifrån en temaidé från oss eller centrumledaren.

Modeshower

Modeshower görs i olika former – allt från traditionella till visningar med aktuella artister eller profiler från TV-serier eller dokusåpor.
Vi gör också för både barn och vuxna ”Modell för en dag” där vi bjuder in ”Svensson” att medverka. Ett succéprogram vi har gjort i många år.